![]() ![]() Blomkålsgratäng med svamp![]() En rustik och mild gratäng som mättar bra. Du behöverReceptet är för 2-4 personer. Fyllning
Ostsås
Gör så här:Fyllning: Skölj blomkålshuvudet och dela i små buketter. Skala och tärna potatisen grovt. Koka blomkål och potatis i lättsaltat vatten tills de börjar mjukna. Skiva champinjonerna. Dela vitlöksklyftorna grovt och fräs dem tillsammans med svampen i smör i en stekpanna tills de fått lite färg. Ostsås: Smält smöret till ostsåsen i en kastrull, vispa i mjölet och låt puttra ett par minuter. Vispa i mjölken lite i taget. Tillsätt cayennepeppar och salt. Låt sakta sjuda tills såsen tjocknat. Ta kastrullen från värmen och rör ner osten. Lägg blomkål och potatis i en ugnsfast form. Fördela champinjoner och vitlök ovanpå och häll till sist såsen över gratängen. Grädda i 200 grader i cirka 10-15 minuter. Servera gärna med en sallad som huvudrätt. ![]() ![]() ![]()
|
|