Fiskgratäng med couscous

Fisk på en bädd av couscous och med en god sås på toppen är god och bekväm mat!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 400 g vitfisk
  • 3 dl couscous
  • 1 buljongtärning, grönsaks
  • 2 gula lökar
  • 2 stjälkar selleri
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 dl riven ost, gärna lagrad

Gör så här:

Koka couscousen med buljongtärningen enligt anvisningen på förpackningen.

Smöra en ugnsfast form och häll couscousen i den och fisken ovanpå.

Skala och skiva löken, strimla sellerin. Mjukfräs i olivolja och lägg ovanpå fisken.

Smält smöret i en kastrull och vispa i vetemjölet. Späd med mjölk och grädde medan såsen småsjuder och tjocknar. Rör eller vispa så den inte blir klumpig. Vispa ner osten på slutet, smaka av med salt och häll såsen över fisken.

Laga i ugn i 180 grader i cirka 30 minuter. Passa så att inte ytan blir bränd och täck med folie eller lock om det behövs.

Servera med grönsaker eller sallad.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Kyckling i curry

Långkok blir mustigt värmande grytor!

Glöm grytan på spisen och bjud på riktigt mustig currygryta!

grytrecept.se


Kantareller

Snabblagad svamplycka

Ingen svamp är lika fylld med sommarsmak som kantarellen. Laga kantarellpasta för att fånga smaken.

Att svampen smakar bäst fräst i lite smör är ingen hemlighet. Tillagar du den rätt räcker det med en mindre mängd svamp för att smaksätta en måltid. Fräs lite kantarell och blanda i västerbottenostpajen och du har en smakrik kantarellpaj. Till risotton är svampen sjävklar och i frasiga kantarellknyten lyfter mördegen fram smaken på snabbaste och lyxigaste sätt. Blandar du smörstekta kantareller med mango och honung fixar du en härlig kantarellpasta där mangons söta smak lockar fram svampsmaken. Perfekt sommarmat helt enkelt!

 pastarecept.nu


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...