![]() ![]() Italiensk fiskgratängPassar utmärkt till helgen då man hinner lite mer! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Tomatsås: Hacka rödlöken och vitlöken fint och fräs i olivolja. Hacka ner (helst färsk) basilika och timjan, några kvistar av varje och låt fräsa tills dess att löken fått en mer matt färg. Höj sedan värmen till max, och häll i vinet då det är riktigt varmt, detta för att på bästa sätt ta tillvara på vinets smak. Resultatet man vill uppnå är att alkoholen ångas bort så fort som möjligt. Häll sedan på 2 burkar med tomater och skär sönder dem med en kniv i kastrullen. Tillsätt tomatpurén och låt sedan såsen koka ihop under 15-20 minuter. Smaka av allt eftersom och tillsätt mer timjan, basilika, salt eller peppar vid behov. Koka gärna med ganska hög värme men rör regelbundet så det inte bränner fast. Såsen skall helst vara så fast som möjligt. Sätt ugnen på 200°. Béchamelsås: Bryn smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör ner mjölet och låt blandningen tjockna. Tillsätt mjölken, lite i taget, under omrörning. Värm under fortsatt omrörning tills såsen börjar tjockna. Rör till sist ner en tredjedel av osten, salta och peppra. Skär fiskfiléerna i tunna avlånga bitar och lägg dem tillsammans med haricots verts i botten på en gratängform. Häll över tomatsåsen, sedan béchamelsåsen och toppa med osten samt salt och peppar. Gratinera i 25-30 minuter i mitten av ugnen. Servera med potatis eller ris och ett gott vin. ![]() ![]() ![]()
|
|
Svårare kan det inte bliva! Vardagliga luncher blir det inte lätt skaffa och många krav som behöver hanteras!:)