Kycklinggratäng med tomat och chèvre

Kyckling som får bo i ugnen tillsammans med en god tomatsås och chèvre är riktigt läckert! En enkel gratäng som passar vardag som fest.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk smör eller rapsolja till stekning
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja eller rapsolja till stekning
  • 500 g krossad tomat
  • 1 buljongtärning, grönsaks- eller höns-
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk timjan
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 100 g chèvre

Gör så här:

Bryn kycklingen i smör eller olja i en stekpanna. Låt den få fin färg men inte bli genomstekt - cirka 5 minuter.

Finhacka lök och vitlök och mjukfräs den i olja.  Häll på krossad tomat och lägg i buljong och kryddor.
Låt såsen koka ihop 10 minuter.

Smöra en ugnsfast form stor nog att rymma sås och kyckling.

Häll såsen i formen. Skär snitt i kycklingen och lägg den i såsen.

Smula över osten och grädda i cirka 200 grader i 15 minuter.

Låt kycklingen svalna lite och servera med ris, potatis eller pasta.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Fettisdagen 28 februari

Baka dina egna semlor hemma med nya recept!

Det är semmeltider och vi äter semlor som aldrig förr. Prova något nytt och baka egna semmelmuffins!

Nuförtiden kan vi köpa semlor i butiker och på café mellan jul och påsk. Varje år mumsar vi i oss över 40 miljoner semlor i Sverige. Och varianterna blir fler även om de flesta vill ha klassiska semlor kring fettisdagen.
Alla konditorier påstår att just deras semlor är de allra godaste. Men godast är väl ändå dina egna, hembakade semlor! Baka klassiska semlor, wienersemlor, semlor med hallon, lemoncurd-semlor eller kanske chokladsemlor. Prova karlsbadersemlor, vaniljsemlor eller petit-choux semlor … Kanske en semmelkrans som räcker till många?
Eller tänk på gränserna lite till och testa något nytt. Kanske ett recept på chokladsemlor, saffranssemlor eller ett fat läckra semmelmuffins fyllda med mandelmassa.
Inte konstigt att vi gillar semlor!

 semlor.nu

Semlor

Dags för semlor!

Fettisdagen den 21 februari är en högtidsdag vi gärna tjuvstartar på! Nu längtar vi efter klassiska semlor med mandelmassa och grädde.

semlor.nu

Sopprecept

Squashsoppa

Prova en krämigt god squashsoppa. Helt mjölkfri dessutom!

sopprecept.se


Frukostbullar

Fruktbullar

Härligt nygräddade bullar med frukt och frön smakar fantastiskt till fikat. Baka en plåt goda fruktbullar

redan i dag!

Kanelbullar i all ära, men ibland kan det bli väl mycket sött... Baka en omgång brödbullar som omväxling!

Nybakat vill vi gärna ha på morgonkvisten - visst vaknar man glad av doften från bröd som gräddas! Men goda brödbullar passar utmärkt även som fikabröd. Fruktbullar

med torkad frukt passar utmärkt med smör och en god ost. Eller serverade med favoritmarmeladen!

Fram med bagarmössan och jäs bullarna ordentligt så är du snart fikabordets hjälte!

 frukostbullar.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...