Pastagratäng med torsk

Snabb och god gratäng med zucchini, pasta och fisk. Riktigt gott och lätt!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 4 dl kort pasta
  • 1 liten zucchini
  • 1 liten gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 500 g krossad tomat
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk basilika
  • 1 tsk honung
  • 1/2 tsk starkt paprikapulver
  • 400 g krokfångad torskfilé
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl riven ost, lagrad

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, häll av och låt den svalna. Smöra en ugnsfast form och lägg pastan i den.

Finhacka löken och vitlöken. Rensa och fintärna zucchinin. Fräs allt i olivolja så det får fin färg och börjar mjukna. Tillsätt tomatkross, salt och kryddor. Låt såsen koka samman några minuter.

Lägg ut torskfilén på pastan. Täck med tomatsåsen.

Rör samman crème fraiche och ost - bred ut över tomatsåsen och strö lite basilika över ytan.

Grädda i 180-200 grader i cirka 30 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Köttbullar

Ny sajt

Pepparochsalt lanserar ännu en receptsajt, köttbullsrecept.se!

köttbullsrecept.se

Formbröd

Baka lätt med form

Att jäsa bröd i form gör det lätt att lyckas. Enkelt rågbröd är en snabb väg till nybakat bröd!

hembakatbrod.se


Småkakor

Frön som sätter smak

Solrosfrön ger nötig smak åt både bröd och småkakor! Russinkakorna är ett gott exempel.

Frön och nötter ger smak åt de flesta bakverk. Använd skalade solrosfrön för att baka nötiga limpor och grova surdegsbröd. Rosta dem i en het panna och strö fröna över salladen. Eller använd dem som smakhöjare och bas i läckra solrosbollar. Till fikat passar lättbakade småkakor alltid bra! En variant på russinkakor med solrosfrön och grahamsmjöl ger härligt nötig smak. Helt utan nötter.

 bakakaka.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...