Potatis- & zucchinigratäng

Prova denna ljuvliga potatis- & zucchinigratäng! Ett kryddigt recept som gör succé i alla lägen!

Du behöver

  • 2 1/2 normalstor zucchini
  • 500 g potatis (6 st)
  • 2 st tomater
  • 1 rödlök
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • rosmarin
  • basilika
  • peppar

Gör så här:

Zucchini innehåller stora mängder vatten så för att undvika att gratängen blir alltför vattnig urvattnas zucchinin. Gör detta genom att skiva zucchinin och salta båda sidor, lägg sedan skivorna i ett durkslag och låt vätskan sugas ut.

Sätt ugnen på 200°.

Varva zucchini, potatis, lök, tomat och kryddor i en ugnsfast form och ringla till sist över olivolja.

Gratinera i ugnen i 25-30 minuter. Då gratängen fått en fin färg (efter cirka 20 minuter), täck med aluminiumfolie eller en ugnsplåt och grädda sedan den återstående tiden.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Monica
6 mars 2016

Potatis o zucchinigratängen tar då mycket mer än 30 minuter i ugn


Blåbärspaj

Honung lyfter blåbärspajen!

Sommarens första blåbärspaj smakar alltid fantastiskt. Prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung!

Blåbären är mogna och vi plockar massor. De blåa bären passar till mycket gott, allt från att strö på gröten till smulpaj. Får du mycket bär i korgen kan du koka blåbärssylt. Prova gärna en variant på blåbärssylt med vanilj eller blåbärssylt med kanel som passar till desserter och glass.
I paj gör sig blåbär perfekt. De är lagom söta och innehåller ofta inte så mycket vatten att pajdegen blir blöt och mjuk. Prova klassisk blåbärspaj eller gör en paj med vaniljsmak.
Nu när säsongens honung brukar finnas att köpa kan du prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung. Honungen lyfter blåbärssmaken fint och du får en riktigt god sommarpaj!
Lycka till i bärskogen!

 bärrecept.se

Rabarber

Rabarbertider

Nu sträcker de slanka röda stjälkarna på sig i trädgården. Dags att njuta av rabarber, kanske i muffins?

smulpaj.se

Hallon

Hallonår hela året

När man kämpat sig genom snåret och fintat hallonmaskarna är det bara ren njutning kvar. Tårta fylld med halloncurd, någon?

bakatårta.se


Koka sylt

Bär kvar i frysen?

Hemkokt sylt är ett fint sätt att ta tillvara säsongens frukt och bär. Dessutom smakar din egen sylt så mycket bättre än den du köper i butiken!

Det är lätt att koka sin egen sylt. Du kan variera dina recept och hitta egna smak-favoriter. Färska bär och frukt eller använd det du har i frysen.

På kokasylt.se finns recepten du behöver. Bara att ta fram syltgrytan och börja samla glasburkar!

 kokasylt.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Vegoparty

Vegetarisk som mättar. En riktigt matig vegosallad med massor av smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...