![]() ![]() Potatisgratäng med lax och broccoli![]() En läcker gratäng som fungerar utmärkt som hel middag tillsammans med grönsaker och en sallad. Perfekt att ha färdig i förväg och värma när gästerna kommer! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Smörj en ugnsfast form, cirka 20X30 centimeter. Skala och skiva potatisen, löken och purjolöken. Rensa broccolin och skär i mindre buketter. (Stammen kan skivas och användas.) Vispa samman grädde, mjölk, ost och kryddor. Skär laxen i tunna skivor. Blanda potatisen, löken och purjolöken med gräddblandningen. Varva nu potatisblandningen, lax och broccoli i formen. Avsluta med att klicka ut smör över ytan och strö lite ströbröd över. Grädda gratängen i cirka 50 minuter i 200 grader. Kontrollera då och då med en sticka eller gaffel. Låt gratängen svalna något innan den serveras. Går även bra att göra i förväg och förvara i kyl någon dag. ![]()
![]() 4 december 2013
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|