![]() ![]() Potatisgratäng med svamp![]() Potatis, rosmarin och skogssvamp - en riktig höstgratäng! Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Skala och skär potatisen i stavar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och potatis så den får lite färg och ställ åt sidan. Rensa och förväll svampen, blanda den med potatisen, tillsätt salt och rosmarin och lägg i en smord, ugnsfast form. Smält smör och vispa ner vetemjölet. Späd med mjölk medan såsen kokar upp. Tillsätt den rivna osten. Häll såsen över potatisen och grädda i 200 grader mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Täck ytan med lock eller folie om den får för mycket färg. Gratängen passar bra till många varmrätter, gärna till lamm. ![]() ![]() ![]()
|
|
Den här får jag prova nästa gång jag fyller jämnt. Passar nog bra med whisky, va? Jag tror det.
Arne Nilsson, pensionerad arbetare