![]() ![]() Potatisgratäng med svamp på låg värme![]() En lite slowfood-variant på gratäng med fantastiskt smak. Låt den ta tid, det lönar sig! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Värm ugnen till 125 grader. Smöra en ugnsfast gratängform. Tvätta potatisen och skala om skalen inte är tunna/ fina. Skiva dem tunnt. Skala och finskiva löken. Dela den rensade svampen i bitar. Smörstek nu 1/2 av svampen så den får fin färg. Vispa samman grädde, mjölk och riven ost. Blanda i gräslöken men spara 1 msk. Varva potatisskivor, lök och mjölk-och ostblandningen. Avsluta med att klicka eller hyvla smöret över ytan. Grädda gratängen i nedre delen av ugnen i 125 grader i ca 80 minuter. När hela gratängen är väl mjuk och krämig i den färdig. Före servering: Varmhåll gratängen i ugn. Smörstek den sista svampen och strö den över ytan tillsammans med gräslöken. ![]() ![]() ![]()
|
|