Rotfruktsgratäng
Matig gratäng som passar till både vegetariska rätter, kött och fågel.
Du behöver
- 500 g potatis
- 200 g kålrot
- 200 g morot
- 1 stor gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 2 1/2 dl grädde eller mjölk
- 2 dl riven ost, lagrad
- salt och svartpeppar
Gör så här:
Smörj en ugnsfast form, cirka 20X30 centimeter.
Skala och skiva potatisen, kålrot och morötter. Finhacka lök och vitlök.
Vispa samman grädde eller mjölk med osten. Smaka av med salt och peppar.
Varva nu rotfrukterna med gräddblandningen. Avsluta med lite grädde och strö över lite riven ost.
Grädda gratängen i cirka 50 minuter i 175-200 grader. Täck med folie om ytan börjar få för mycket färg. Låt gratängen svalna något innan den serveras.
Går även bra att göra i förväg och förvara i kyl någon dag.