Snabb pastagratäng med lax

Enkelt och gott på kort tid. Inget att tveka om - bara att laga!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 25 g smör
  • 2-3 dl krossade tomater
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 350 g makaroner
  • 300 g laxfilé
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 2 msk riven ost att lägga på gratängen.

Gör så här:

Koka upp vatten och koka pastan enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet.

Smörj en ugnsfast form, cirka 25X30 cm.

Blanda tomatkross med 1/2 tsk salt och oregano. Bred ut i botten av den smorda formen.

Finhacka löken och skär laxen i små bitar.

Vispa eller mixa samman grädde, mjölk, ägg, ost, salt och svartpeppar.

Blanda pastan med laxen och löken. Häll i formen och häll äggstanningen över. Toppa med lite riven ost och gratinera i 225 grader i cirka 20 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Kalle
6 oktober 2020

Jag hade mina tvivel innan jag började tillaga receptet. Hade jag varit lite mer erfaren i köket så hade jag absolut avstått från detta recept och valt något annat.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
13 november 2018

Ingen i familjen var överförtjust i receptet. Som någon annan skriver, löksmaken tog över helt och hållet.

Kommentar av besviken
14 februari 2013

Provade detta med höga förväntningar, men det var tyvärr en diss...alldeles för mycket lök (tog mindre än vad det stod) smakade bara lök och tomat..nästa gång blir det bara lax pasta och pasta sås med kryddor

Redaktionens kommentar
Så tråkigt att du blev besviken! Kanske kan du hitta något passande recept på vår systersida, www.pastarecept.nu? Det går också bra att minska på eller utesluta löken ur receptet.
Kommentar av Mat Glad Påg
16 november 2012

Jag har prövat detta receptet idag med familjen och det är underbart gott!

Kommentar av osignerat
12 oktober 2012

Förlåt, men det här var INTE gott...

Redaktionens kommentar
Tråkigt att ni inte gillar det. Vad var det ni inte gillade?

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Sockerkakor

Klassisk kaka står sig genom trender.

Det finns tidlös fika, som alltid passar. Tigerkakan hör dit!

sockerkakor.se

Hembakta bullar

Bulla upp!

Finns det något bättre än nybakta bullar? Baka mandelbullar med citron, häll upp ett stort glas mjölk och förgyll vilken dag som helst.

bakabullar.se


Småkakor

Smått är gott!

Baka sju sorters småkakor och bjud på klassiskt kafferep. Börja med kolakakorna!

Spröda och frestande väcker småkakor såväl minnen som begär. Ett helt kakfat fyllt med drömmar är självklart en dröm! För många av oss var chokladbollar kanske det första vi bakade helt på egen hand.

Choklad, vanilj och citron är några favoritsmaksättningar på småkakor. Klassiker som schackrutor eller nya sorter som citron- och mandelkakor, båda går garanterat hem! Prova egna chokladbröd som är något helt annat än färdigköpta i plastask. Ha en skön stund i köket!

 smakakor.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...