Snabb pastagratäng med lax

Enkelt och gott på kort tid. Inget att tveka om - bara att laga!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 25 g smör
  • 2-3 dl krossade tomater
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 350 g makaroner
  • 300 g laxfilé
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 2 msk riven ost att lägga på gratängen.

Gör så här:

Koka upp vatten och koka pastan enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet.

Smörj en ugnsfast form, cirka 25X30 cm.

Blanda tomatkross med 1/2 tsk salt och oregano. Bred ut i botten av den smorda formen.

Finhacka löken och skär laxen i små bitar.

Vispa eller mixa samman grädde, mjölk, ägg, ost, salt och svartpeppar.

Blanda pastan med laxen och löken. Häll i formen och häll äggstanningen över. Toppa med lite riven ost och gratinera i 225 grader i cirka 20 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Kalle
6 oktober 2020

Jag hade mina tvivel innan jag började tillaga receptet. Hade jag varit lite mer erfaren i köket så hade jag absolut avstått från detta recept och valt något annat.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
13 november 2018

Ingen i familjen var överförtjust i receptet. Som någon annan skriver, löksmaken tog över helt och hållet.

Kommentar av besviken
14 februari 2013

Provade detta med höga förväntningar, men det var tyvärr en diss...alldeles för mycket lök (tog mindre än vad det stod) smakade bara lök och tomat..nästa gång blir det bara lax pasta och pasta sås med kryddor

Redaktionens kommentar
Så tråkigt att du blev besviken! Kanske kan du hitta något passande recept på vår systersida, www.pastarecept.nu? Det går också bra att minska på eller utesluta löken ur receptet.
Kommentar av Mat Glad Påg
16 november 2012

Jag har prövat detta receptet idag med familjen och det är underbart gott!

Kommentar av osignerat
12 oktober 2012

Förlåt, men det här var INTE gott...

Redaktionens kommentar
Tråkigt att ni inte gillar det. Vad var det ni inte gillade?

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Lyxig risotto

Krämig räkrisotto

En krämig risotto är tveklöst helgmat. Koka egen fond och gör god räkrisotto!

risotto.nu

Frukostbullar

Hembakad frukost-bulle förgyller hela dagen!

Vem vill inte vakna till doften av nybakat bröd? Hembakta grahamsbullar är rätt blandning mellan nyttigt och gott!

frukostbullar.se


Färsk pasta

Hemlagad cannelloni

Färdig färsk pasta från butiken är räddaren i nöden. Gör cannelloni i största formen och packa lunchlådor om det blir något över.

Hemgjord pasta är riktigt gott och inte svårt att lyckas med. Har du dessutom en pastamaskin blir resultatet proffsigt. Men till vardags kan det vara snålt med tiden och då får färdigköpta lasagneplattor duga. Prova cannelloni med ostfyllning eller en god variant på cannelloni med lax. Gör klassisk cannelloni med köttfärs eller ställ pastarullarna på höjden som pastastubbar. En riktigt krämigt god cannelloni med kyckling är annars en favorit som värmer och mättar många!

 pastarecept.nu


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...