Snabb pastagratäng med lax

Enkelt och gott på kort tid. Inget att tveka om - bara att laga!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 25 g smör
  • 2-3 dl krossade tomater
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 350 g makaroner
  • 300 g laxfilé
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 2 msk riven ost att lägga på gratängen.

Gör så här:

Koka upp vatten och koka pastan enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet.

Smörj en ugnsfast form, cirka 25X30 cm.

Blanda tomatkross med 1/2 tsk salt och oregano. Bred ut i botten av den smorda formen.

Finhacka löken och skär laxen i små bitar.

Vispa eller mixa samman grädde, mjölk, ägg, ost, salt och svartpeppar.

Blanda pastan med laxen och löken. Häll i formen och häll äggstanningen över. Toppa med lite riven ost och gratinera i 225 grader i cirka 20 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av besviken
14 februari 2013

Provade detta med höga förväntningar, men det var tyvärr en diss...alldeles för mycket lök (tog mindre än vad det stod) smakade bara lök och tomat..nästa gång blir det bara lax pasta och pasta sås med kryddor

Redaktionens kommentar
Så tråkigt att du blev besviken! Kanske kan du hitta något passande recept på vår systersida, www.pastarecept.nu? Det går också bra att minska på eller utesluta löken ur receptet.
Kommentar av Mat Glad Påg
16 november 2012

Jag har prövat detta receptet idag med familjen och det är underbart gott!

Kommentar av osignerat
12 oktober 2012

Förlåt, men det här var INTE gott...

Redaktionens kommentar
Tråkigt att ni inte gillar det. Vad var det ni inte gillade?

Påskrecept

Alla påskhelgens recept!

Årets stora mathelg är här. Påsken rymmer allt från ägg och lamm till påskgodis!

Lax, lamm och ägg eller ljummen rödbetssallad och paj? På påskbordet ryms massor av goda rätter. Och det måste inte vara samma år till år. Variera laxen och lammsteken med lättare rätter som fräsch räksallad med äpple eller potatissallad med citron och dill.
Bor du i södra Sverige kan en tallrik rykande nässelsoppa vara en perfekt förrätt. Passar utmärkt med ägg i alla former.
16 kilo godis om året äter vi i snitt per person i Sverige. Och påsken är utan tvekan lösgodisets högtid. Men hemgjort godis är både godare, roligare att bjuda på och ofta lite nyttigare. Hemgjorda chokladägg, choklad-och nötbollar eller vit tryffel med lime … kanske chokladkrisp eller brända mandlar med apelsinsmak. Kanske enkla marispanägg som alla kan vara med och pyssla?

Glad Påsk önskar pepparochsalt.se!

 påskgodisrecept.se

Sallader med gryn

Grynen som gör det

Nu är våren här och det är dags att damma av picknickkorgen. Packa ner en matig kamutvetesallad med avocado och mozzarella!

salladsrecept.se

Pizza

Hembakad fest!

Hoppa hämtpizzan i kväll! Din hembakade quattro stagioni smakar bättre...

bakapizza.se


Pajrecept

Nya goda pajer

Paj är lätt att lyckas med. Laga en god ostpaj på chevre!

Det är lätt att förstå varför paj är en vanlig rätt när vi får gäster. Lätt att laga i förväg, enkel att lyckas med, möjlig att variera i det oändliga och god nog som festmat!
Prova några nya recept nästa gång: Kanske en god lammfärspaj eller en smakrik köttfärspaj med fetaost? Laga smakrik paj på chevre, getost. Eller gör en enkel fetaostpaj och servera med sallad. En klassisk ost– och skinkpaj passar lika bra till lunch som huvudrätt!

 pajrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...