Snabb pastagratäng med lax

Enkelt och gott på kort tid. Inget att tveka om - bara att laga!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 25 g smör
  • 2-3 dl krossade tomater
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 350 g makaroner
  • 300 g laxfilé
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 2 msk riven ost att lägga på gratängen.

Gör så här:

Koka upp vatten och koka pastan enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet.

Smörj en ugnsfast form, cirka 25X30 cm.

Blanda tomatkross med 1/2 tsk salt och oregano. Bred ut i botten av den smorda formen.

Finhacka löken och skär laxen i små bitar.

Vispa eller mixa samman grädde, mjölk, ägg, ost, salt och svartpeppar.

Blanda pastan med laxen och löken. Häll i formen och häll äggstanningen över. Toppa med lite riven ost och gratinera i 225 grader i cirka 20 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av besviken
14 februari 2013

Provade detta med höga förväntningar, men det var tyvärr en diss...alldeles för mycket lök (tog mindre än vad det stod) smakade bara lök och tomat..nästa gång blir det bara lax pasta och pasta sås med kryddor

Redaktionens kommentar
Så tråkigt att du blev besviken! Kanske kan du hitta något passande recept på vår systersida, www.pastarecept.nu? Det går också bra att minska på eller utesluta löken ur receptet.
Kommentar av Mat Glad Påg
16 november 2012

Jag har prövat detta receptet idag med familjen och det är underbart gott!

Kommentar av osignerat
12 oktober 2012

Förlåt, men det här var INTE gott...

Redaktionens kommentar
Tråkigt att ni inte gillar det. Vad var det ni inte gillade?

Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Pepparkakor

Förklädet på, pepparkaksdags!

Nionde december firas pepparkakans dag med buller och bång. Det är tid att baka pepparkakor!

pepparkaksrecept.se

Första advent

Stillsam adventsfika

Första advent är startskottet för julen! Baka mjuk pepparkaka och lys upp det första julstöket med doften av kardemumma, kanel, nejlika och ingefära...

pepparkaksrecept.se


Kycklingrecept

Grillat är godast!

Färdiggrillad kyckling i påse från butiken? Nej tack! Laga rödlöksfylld kyckling med yoghurt i stället!

Kyckling är festmat för många av oss. Och med rätt råvaror och lite tid är det onekligen en läckerhet!

Självklart föder du upp dina egna broilers för att säkra kvaliten och djurhållningen! Inte det? Som tur är finns det ofta bra kyckling att köpa i butiken, svensk och kravmärkt.

Att grilla en kyckling i ugn är lätt och resultatet brukar bli fantastiskt gott. Ett bra tips är att fylla kycklingen med gott innehåll. Lök, äpplen eller svamp ger fin smak. Fyllningen serveras tillsammans med steken och köttet tar också mycket smak från det du stoppar i.

Ett gott recept på grillad kyckling är rödlöksfylld kyckling. Servera rykande varm tillsammans med couscous, bulgur, ris eller ugnsstekta potatishalvor. Gärna lättkokta grönsaker eller en god sallad som sälskap. Med hembakat bröd, smör och ett gott glas rött så är du så långt från färdiggrillat i påse du någonsin kan komma!

Hemlagade hälsningar från pepparochsalt.se!

 kycklingrecept.nu


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...