Snabb pastagratäng med lax

Enkelt och gott på kort tid. Inget att tveka om - bara att laga!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 25 g smör
  • 2-3 dl krossade tomater
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk oregano
  • 350 g makaroner
  • 300 g laxfilé
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 2 msk riven ost att lägga på gratängen.

Gör så här:

Koka upp vatten och koka pastan enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet.

Smörj en ugnsfast form, cirka 25X30 cm.

Blanda tomatkross med 1/2 tsk salt och oregano. Bred ut i botten av den smorda formen.

Finhacka löken och skär laxen i små bitar.

Vispa eller mixa samman grädde, mjölk, ägg, ost, salt och svartpeppar.

Blanda pastan med laxen och löken. Häll i formen och häll äggstanningen över. Toppa med lite riven ost och gratinera i 225 grader i cirka 20 minuter.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av besviken
14 februari 2013

Provade detta med höga förväntningar, men det var tyvärr en diss...alldeles för mycket lök (tog mindre än vad det stod) smakade bara lök och tomat..nästa gång blir det bara lax pasta och pasta sås med kryddor

Redaktionens kommentar
Så tråkigt att du blev besviken! Kanske kan du hitta något passande recept på vår systersida, www.pastarecept.nu? Det går också bra att minska på eller utesluta löken ur receptet.
Kommentar av Mat Glad Påg
16 november 2012

Jag har prövat detta receptet idag med familjen och det är underbart gott!

Kommentar av osignerat
12 oktober 2012

Förlåt, men det här var INTE gott...

Redaktionens kommentar
Tråkigt att ni inte gillar det. Vad var det ni inte gillade?

Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Glutenfritt

Glutenfritt helt enkelt

Peppar&Salt har glutenfria recept och inspiration till alla måltider! Din egen müsliblandning med mandel och quinoapuffar kan förgylla den gråaste vintermorgon.

glutenfriarecept.se

Helgmenyn

Svamp gillar ost

Svamp och ost är en underskattad kombination. Prova champinjonhattar under parmesanost!

helgmenyn.se


Crêpes

Snabba pannkakor med god och matig fyllning

Pannkakor måste inte betyda sylt och grädde. Tvärtom. Gör matiga och goda crêpes med räkor som passar både vardag och helgkväll!

Crêpes är bekvämmatens bekvämmat. Smidigt att ha färdigt i kylen när det är bråttom, lätt att frysa in direkt i ugnsformen, och en perfekt rätt att laga av pannkakor som blivit över. Crêpes är också lätt att fylla av det man för tillfället har hemma. Klassiska fyllningar som köttfärscrêpes, svampcrêpes eller kycklingcrêpes är gott som passar både vardag och på en buffé. Goda böncrêpes mättar fint, och lite lättare räkcrêpes, fyllda med räkstuvning, är enkel lyx som är lätt att laga även mitt i veckan. Med grönsaker, sallader och kanske en bit bröd räcker två crêpes per person långt en vardag. Och tillsammans med soppa passar de som varmt tillbehör. Snabb, lätt, billig och bekväm mat helt enkelt!

 pannkakor.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...